6 Ocak 2009 Salı

Dış Ticaret Broker'ı olabilirsiniz

Teknolojinin ilermesi, birçok işin artık internetten götürülebilir olması, birçokları için yeni iş fikirleri ortaya koyarken bu düzene ayak uyduramayan bir çok firma kızışan rekabetle başa çıkamadı ya karlılığı düştü ya da el değiştirdi.
Bu konuyu KOBİ’ lerimiz için değerlendirirsek her ne kadar kaliteli ürün ortaya koysanız bile bunu tanıtmadıktan dünya piyasasına sürmedikten sonra iç pazarda istenilen ölçüde başarı yakalamak zor çünkü rekabet üst düzeyde. Bu nedenle diğer gelişmekte olan pazarlara ve ülkemize özgü ürünlerle gelişmiş olan ülkelere ihracat yapmak gerekiyor.
İhracat konusunda başarılı olduğumuzu söylemek zor bu konu üzerinde de kaliteli bilgiye sahip olmak, interneti ve teknolojiyi nasıl kendi doğrultumuzda en iyi şekilde kullanırız bunu bilmek ve bu konuda profesyonel bir çalışma izlememiz gerekir. Bu durum da yeni bir iş fikri ortaya koydu ‘’Dış Ticaret Brokerı’’
Kısaca broker ne yapar bahsetmek gerekirse;İçinde bulunduğu zamanki pazarın neye ihtiyacı olduğuna karar verdikten sonra pazar araştırmasını yaparak kendisi için uygun fiyatı verebilecek uygun üreticiyle anlaşarak ürünlerini yurtdışındaki alıcılara pazarlar. Bu çalışmalar için kendi haklarınızı üreticiyle yaptığınız broker sözleşmesiyle korur.
Bu iş fikrini kısaca açıklamaya çalıştık fakat her şey göründüğü gibi kolay olmayabiliyor. Rekabet ortamı ve gelişen teknoloji böyle bir iş fikri ortaya koysa da günden güne bu konuda faaliyet gösteren broker sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. Bu nedenle bu işin eğitimini veren kurumlar da faaliyet gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder